Hľadať vhodné funkčné štruktúry úlohou podniku je dosiahnuť rovnováhu protikladných síl - Čunderlík, Dušan
Strategické výhody a nevýhody organizácie a riadenia pomocou podnikateľských jednotiek. Argumenty za a proti zavedeniu takejto organizačnej štruktúry.