Zvláštnosti transformace slovenské společnosti - Leška, Vladimír
Špecifická slovenská cesta transformácie, jej poňatie. Analýza príčin vyčlenenia Slovenska z prvej vlny integrácie EÚ. Rozdielny vzťah k spôsobu transformácie v Českej a Slovenskej republike. Hľadanie optimálnej metódy privatizácie. Ekonomické výsledky slovenskej ekonomiky.