Německo: soused či partner?
Vnútorná reforma Nemecka, problémy a perspektívy. Česko-nemecké vzťahy pred vstupom do EÚ. Nemecko a krajiny Višegrádskej štvorky. Nemecko v európskom strede a proces normalizácie. Transformácia a stabilizácia regiónu. Vývoj obchodných vzťahov Českej republiky s Nemeckom.