EMU - vnitřní jednota EU bere za své? - Šilha, Roman
Reštriktívne opatrenia členských krajín EÚ pre splnenie konvergenčných kritérií, dohodnutých v Maastrichte. Dopad Hospodárskej a menovej únie na ďalší vývoj EÚ. Postoj Švédska, Veľkej Británie a Dánska voči menovej únie. Vznik menovej únie a reforma súčasného Mechanizmu výmenných kurzov. Kandidátske krajiny a EMÚ. Predpokladaný model EÚ po zavedení jednotnej meny.