Basilejská kapitálová dohoda bez tržního rizika - Jílek, Josef
Kapitálová primeranosť zahŕňa úverové riziko bez trhového rizika. Na jednotnej kapitálovej primeranosti sa zhodli v júli 1988 guvernéri krajín G-10 v Bazileji. Tento dokument obdržal názov kapitálová dohoda (capital accord). Text kapitálovej dohody.