Priame zahraničné investície v ekonomike Slovenska - Hošková, Adela
Bilancia vstupu zahraničného kapitálu do ekonomiky Slovenska vo forme portfóliových investícií a priamych zahraničných investícií. Vývojové fázy pôsobenia priamych zahraničných investícií (PZI) na ekonomiku podľa J.H. Dunninga. Súčasný stav PZI na Slovensku. Objem vstupov zahraničných investorov. Rozmiestenie PZI v odvetviach hospodárstva. Odlev PZI od r. 1995. Tri typy PZI: trhovo orientované, nákladovo orientované a surovinovo orientované. Výsledky prieskumu v niektorých joint ventures na Slovensku. Hodnotenie vstupu PZI v oblastiach, kde participujú alebo stopercentne vlastnia zahraniční investori.