Statistická spolupráce mezi Evropskou unií a tranzitními zeměmi, proč - co - kdo - Strejček, V.
Proces štatistickej spolupráce medzi Európskou úniou a krajinami transformujúcimi sa k trhovej ekonomike. Štatistika a transformácia. Transformácia v krajinách strednej a východnej Európy. Transformácia v nových nezávislých krajinách a Mongolska. Štatistická spolupráca, požiadavky a reakcie. Programy pre krajiny strednej a východnej Európy. Inštitucionálny a organizačný rámec.