Vliv kulturních zvláštností na obchodní jednání - Zamykalová, Miroslava
Význam akceptovania odlišných kultúrnych zvykov obchodného partnera. Aspekty kultúry, ktoré je dôležité si všímať na vytvorenie predstavy o zahraničnom partnerovi: charakter, veľkosť osobnej zóny, verbálna a neverbálna komunikácia, obliekanie a vzhľad, jedlo a stolovanie, čas a jeho chápanie, rebríček hodnôt, viera a spoločenské postoje, spôsob uvažovania a pracovné návyky.