Vplyv cestovného ruchu na ekonomiku miest - Kmeco, Ľubomír
Význam odvetvia cestovného ruchu, ktoré významnou mierou ovplyvňuje nielen svetovú ekonomiku, jednotlivých štátov a v rámci nich ekonomiku regiónov. Rozvoj rôznych druhov cestovného ruchu v mestách a jeho vplyv na ekonomický potenciál miest a obcí. Funkcie, ktoré plní cestovný ruch v ekonomike miest a obcí. Výrobná funkcia. Príjmová funkcia. Funkcia zamestnanosti.