Modelovanie hospodárskeho výsledku v hotelovo-reštauračnom podniku - Slaný, Branislav
Vytvorenie modelu hospodárskeho výsledku podniku poskytujúceho služby cestovného ruchu. Model rieši problém zmeny hospodárskeho výsledku, keď sa zmenia vstupné parametre faktorov, ktoré ho ovplyvňujú. Analýza a úprava vstupov. Konštrukcia modelu hospodárskeho výsledku hotelovo-reštauračného podniku. Matematická formulácia. Metodický postup modelovania hospodárskeho výsledku ilustrovaný na príklade penziónu. Možnosti aplikácie modelu hospodárskeho výsledku.