Menová integrácia pred Maastrichtskou zmluvou - Oberhauser, Ján Artur
Jednotná monetárna politika ako nutnosť udržania kontaktnej menovej únie. Európsky systém centrálnych bánk (ESCB), jeho rozhodovacie právomoci a menovo-politické nástroje. Postavenie a hlavné úlohy Európskej centrálnej banky (ECB) schválené štatútom Maastrichtskej zmluvy.