Škola racionálních očekávaní Ekonomické teorie - Sojka, Milan
Upevnenie pozícií monetarizmu a vznik novej teoretickej koncepcie "škola racionálných očakávaní" v priebehu 70. rokov v USA. Hypotéza "racionálných očakávaní" podľa J.F. Mutha. Odmietavý postoj k zásahom štátu ako charakteristický znak pre novú klasickú makroekonómiu.