Novinári a vydavatelia sa dohodli na vzniku tlačovej rady - Velecký, Milan
Asociácia na ochranu novinárskej etiky v SR - úlohy asociácie, zakladajúci členovia asociácie. Zbor zástupcov členov asociácie - najvyšší orgán asociácie. Tlačová rada - výkonný orgán asociácie - dozor nad dodržiavaním etických zásad v periodickej tlači. Etika ako profesionálny rozmer novinárstva.