Stresované počítače - Mára, Lubor
Explózia požiadaviek na prenos dát spôsobuje "infrastres" počítačov. Smery vývoja produktov a systémov z hľadiska: trendov technológie ukladania dát, požiadaviek sietí, prenosovej rýchlosti dát a zálohovania dát. Súčasná architektúra počítačov. Budúce požiadavky na kapacitu a priepustnosť diskov.