Transferová cena a cena obvyklá
Cena obvyklá do konca roka 1996. Ustanovenie o cene obvyklej 23 ods. 7 zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov. Cena obvyklá medzi ekonomicky a personálne prepojenými osobami. Hlavným cieľom ustanovenia je zabrániť špekulatívnemu prelievaniu zisku. Cena transferu na daňové účely ako jedna z problematických záležitostí pri zdaňovaní nadnárodných spoločností. Metódy transferového oceňovania. Metóda porovnateľnej ceny. Metóda porovnateľného obchodného rozpätia. Metóda zvýšenia nákladov a i. Praktické príklady.