Ako vznikali banky činnosť banky upravuje zákon - Steigauf, Slavomír
Začiatky bankovníctva v stredoveku. Fungovanie bánk v súčasnosti a ich služby. Banky na Slovensku. Funkcie centrálnej banky. Centrálna banka v SR - Národná banka Slovenska. Významné medzinárodné finančné inštitúcie.