Plyn v Európe - Hirman, Karel
Z obsahu: Západoeurópsky trh s plynom je najmenej do roku 2010 stabilizovaný, v strednej Európe budú aj naďalej dominovať dodávky z Ruska. Minuloročný pokles tranzitu plynu cez Slovensko spôsobil konkurenčný boj na európskom trhu. M. Grec: Dodávky nórskeho plynu sú cenovo výhodné. Ruský štát pravdepodobne predá časť zo svojho 40-percentného balíka akcií v spoločnosti Gazprom.