Cesta Estonska do EU - Zájedová, Ivi
Snaha Estónska o začlenenie do politických, hospodárskych a bezpečnostných štruktúr západnej Európy. Žiadosť o členstvo a predvstupná stratégia. Plnenie ekonomických kritérií. Hospodárska štruktúra. Liberalizácia cien a obchodu. Ekonomický rast, privatizácia a bankovnícky systém. Verejné financie, inflácia a výmenný kurz. Zahraničný obchod a investície.