Cestovní ruch ve světové ekonomice
Postavenie cestovného ruchu vo svetovej ekonomike v roku 1998. Podiel cestovného ruchu na hrubom domácom produkte a celkovej zamestnanosti. Podiel cestovného ruchu na hrubej tvorbe kapitálu.