Personálny manažment Matadoru Púchov má záujem aj predpoklady na systém ekologicky orientovaného riadenia - Začková, Katarína
Riadenie ľudských zdrojov v Matadore Púchov. Investície do oblasti vzdelávania a zvyšovania kvalifikácie pracovníkov. Tradícia vzdelávania v Matadore Púchov. Zohľadňovanie environmentálnych kritérií vo výrobnom procese. Využitie systému E.M.S. (Environmental Management System) v Matadore. Zmeny noriem riadenia. Význam podnikovej kultúry. Medzinárodné aktivity Matadoru.