On the Problems of the Conflict between Economic and Ethical Rationality - Remišová, Anna
Vznik a rozvoj podnikateľskej etiky. Vzťah medzi ekonomickou a etickou racionalitou, medzi ziskom a etikou. Podstatou konfliktu týchto dvoch racionalít je dualizmus medzi svetom ekonomiky a svetom morálky. Pojem ekonomická racionalita.