Dedinské sídla - ich sociálne problémy a rozvojové možnosti - Gajdoš, Peter
Vývojové problémy dedinských sídiel. Nepriaznivá veková, ekonomická a vzdelanostná štruktúra i celková kvalita ľudského potenciálu. Sociálna klíma na vidieku. Ekonomické a zamestnanecké problémy dediny. Dedina v kontexte jej revitalizačných možností a modernizačných procesov.