Sociálno-ekonomická charakteristika slovenského vidieka podľa kritérií OECD - Buchta, Stanislav
Regionálna typológia podľa OECD. Vidiecke regióny (rural regions). Prechodné regióny (semi-rural regions). Urbanizované regióny (urban regions). Štruktúra obyvateľstva v týchto regiónoch. Trh práce. Príjmová štruktúra a kúpna sila obyvateľstva. Sociálno-ekonomická charakteristika regiónov SR podľa typológie OECD.