K aktuálnym predpisom upravujúcim oblasť odpadov
Právne predpisy upravujúce oblasť odpadového hospodárstva. Zákon o životnom prostredí a živnostenský zákon. Zákon o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. Zákon o odpadoch. Zákon o štátnej správe v odpadovom hospodárstve. Vyhláška o programoch odpadového hospodárstva. Nariadenia vlády. Ukladanie pokút.