Japanese capital market: need for reform - Baláž, Vladimír
Po burzovom krachu a konci tzv. bublinovej ekonomiky v roku 1990 došlo k stagnácii kapitálového trhu v Japonsku. Snaha japonskej vlády oživiť ekonomický rast. Rozvojové programy. Umelá separácia investičného a komerčného bankovníctva. Nadmerná regulácia zo strany štátu, zavádzanie umelých bariér pre pohyb kapitálu. Nadmerná regulácia trhu. Kroky na zvýšenie efektívnosti japonského kapitálového trhu, lepšiu alokáciu investícií, splácanie vysokého domáceho dlhu, lepšie využitie domácich úspor, vyššiu výkonnosť ekonomiky.