Aktivní a pasivní politika trhu práce v Dánsku
Aktívna politika trhu práce a príjmová podpora nezamestnaných sú v Dánsku založené na inštitucionálnej štruktúre, ktorá rozdeľuje nezamestnaných do dvoch skupín: 1. nezamestnaní, ktorí sú zapojení do fondov poistenia v nezamestnanosti, 2. nezamestnaní, ktorí nie sú poistení a nemajú nárok na dávky v nezamestnanosti (zodpovednosť obcí). Vývoj politiky trhu práce.