Skrytá nezaměstnanost zdrojem napětí
Nezamestnanosť mladých ľudí v krajinách G7. Dlhodobé negatívne dôsledky pre mladých ľudí, spojené s rastom trestnej činnosti. Vylučovanie starších pracovníkov z trhu práce, k čomu prispeli opatrenia umožňujúce predčasný odchod do dôchodku (cieľom je zníženie vykazovanej miery nezamestnanosti). Riziko permanentného sociálneho vylúčenia dlhodobo nezamestnaných.