Pohľady na súčasné trendy európskej integrácie - Nováčková, Daniela
Aktuálne právne problémy európskej integrácie. Pojem, predmet a prostriedky zbližovania práva. Slovenská republika v procese prípravy na integráciu do vnútorného trhu. Prehľad zmluvných dokumentov medzinárodnej povahy o rozvoji vzájomnej spolupráce v oblasti obchodnej výmeny ratifikované Slovenskou republikou. Koncepcia základných aspektov sociálnej politiky Európskych spoločenstiev a jej právna úprava. Európsky finančný priestor. Etapy menovej integrácie. Konvergenčné kritériá.