Poznatky z daňových systémov vybraných ekonomík - Burák, Emil
Trendy v daňových systémoch a daňovej politike jednotlivých krajín vybraných ekonomík. Kombinácia priamych a nepriamych metód. Trend znižovania sadzieb priamych daní. Sústava daňových úľav a preferencií. Spôsoby organizácie a transferu daňového inkasa na ústrednej a regionálnej úrovni. Direktíva Európskej únie pre daň z pridanej hodnoty. Zmeny v pomere priamych a nepriamych daní. Stanovenie daňovej zaťaženosti.