Recept na efektívnu privatizáciu Poľska - Guniš, Roman
Národné investičné fondy (NIF) - prostriedok privatizácie menších a neziskových podnikov v Poľsku. Masívna poľská privatizácia v rokoch 1993 až 1995. Privatizačné certifikáty NIF-ov. Štruktúra správcov NIF-ov a ich odmeňovanie. Najväčší nedostatok poľskej privatizácie - daňový systém krajiny. Súčasný vývoj poľskej privatizácie.