Prierez finančným trhom z hľadiska nástrojov poznáme peňažný, kapitálový a devízový - Steigauf, Slavomír
Definícia finančného trhu. Charakteristiky a vlastnosti peňažného, kapitálového a devízového trhu. Devízové kurzy. Faktory ovplyvňujúce vývoj devízových kurzov.