Tvorba organizačnej štruktúry neexistuje univerzálny recept, sú len konkrétne situácie - Čunderlík, Dušan
Definícia pojmu podnik a organizácia podľa Obchodného zákonníka. Štyri etapy tvorby organizačnej štruktúry. Systémy organizácie podniku podľa usporiadania riadiacich vzťahov: líniový, funkcionálny a líniovo-štábny systém. Rozhodovacia právomoc v organizačnej štruktúre. Charakteristika a výhody a nevýhody rôznych foriem organizačných štruktúr: priekopníckej, byrokratickej a maticovej organizácie podniku.