Via vita - cesta je život transformácia až po vyňatí ŽSR zo strategických podnikov - Jasovský, Ján
Ciele rezortu dopravy, pôšt a telekomunikácií v horizonte rokov 2000 a 2020. Úlohy pre tieto dve etapy rozvoja. Rozvoj diaľničnej infraštruktúry. Formovanie podmienok pre úspešné zavedenie kombinovanej dopravy. Kritický stav vnútroštátnej Slovenskej autobusovej dopravy (SAD). Program transformácie Železníc SR. Projekt rozvoja poštovej služby do roku 2000. Najbližšie plány Slovenských telekomunikácií.