Euro sa začne používať v bezhotovostných platbách už o päť mesiacov - Ďurišová, Viera
Od januára 1999 bude euro zavedené pre bezhotovostný platobný styk. Jednotná peňažná politika členských krajín EMÚ v rámci Európskej centrálnej banky (ECB) a Európskeho systému centrálnych bánk (ESCB). Stručne z histórie Európskej menovej únie. Perspektívy eura.