Sociálna pomoc - nový pilier sociálneho zabezpečenia - Sopira, Boris
Konštitúcia systému sociálnej starostlivosti na systém sociálnej pomoci. Schválenie zákona č. 195/1998 Z.z. o sociálnej pomoci. Definícia hmotnej núdze. Nový spôsob posudzovania nároku na dávky sociálnej pomoci a jej výšku. Sociálna prevencia. Sociálnoprávna ochrana. Sociálna pomoc a adresnosť poskytovania pomoci. Druhy sociálnych služieb. Právne podmienky poskytovania finančného príspevku neštátnemu subjektu a obci. Kompenzácia sociálnych dôsledkov ťažkého zdravotného postihnutia.