Vybrané príčiny bankových problémov - Mocko, Andrej
Aspekty zvyšujúce riziká likvidity a výkonnosti bankových sektorov: rýchle tempo deregulácie, nedostatok spoľahlivých bankových údajov, poistenie vkladov, neadekvátny kapitál. Dôležité je včasné rozpoznanie bankovej krízy. Bankový dohľad. Stabilné makroekonomické prostredie.