Dištančné štúdium v slovenskom bankovom sektore - Garay, Dušan
K najčastejšie používaným formám vzdelávania vo vyspelých bankových systémoch krajín Európskej únie patrí dištančná forma štúdia. Inštitút bankového vzdelávania NBS otvoril 25.1.1997 dištančné štúdium "Bankový manažment" so zameraním na prípravu riadiacich pracovníkov na strednej úrovni bankového riadenia. V rámci dvojročného štúdia účastníci absolvujú jedenásť odborných predmetov, rozdelených do štyroch semestrov.