Politicko-ekonomický cyklus - Žák, Milan
Vymedzenie pojmu politicko-ekonomický cyklus. Historické zaradenie vývoja názorov na problematiku politicko-ekonomického cyklu. Východiská a predpoklady modelov politicko-ekonomického cyklu. Typy modelov politicko-ekonomického cyklu. Nordhausov model. Hibbsov ideologický model. Racionálny ideologický model. Politicko-ekonomický cyklus v českej ekonomike.