Spišský hrad a kultúrne pamiatky jeho okolia svetové dedičstvo UNESCO opäť na pamätnej striebornej minci - Flaché, Dagmar
V rámci emisného plánu pamätných mincí na rok 1998 sa Národná banka Slovenska opätovne vracia k tematike Svetového dedičstva UNESCO a vydáva pamätnú striebornú mincu venovanú ďalšej z lokalít zapísaných do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO, Spišskému hradu a kultúrnym pamiatkam jeho okolia.