Hledá se model pro vyspělé země - Drabeš, Zdeněk
Absencia tretej cesty rozvoja, s harmonickým zlúčením maximálneho ekonomického rastu a splnenia základných sociálnych očakávaní ľudí. Hlavné stratégie rozvoja priemyselne vyspelých krajín. Sociálny opatrovateľský štát a maximálne uvoľnenie trhových síl za cenu zvyšovania sociálnej nerovnosti. Americké výsledky. Dôsledky nezamestnanosti v Západnej Európe.