Silniční doprava
Dopravné problémy transformujúcich sa ekonomík štátov strednej a východnej Európy. Súvislosti vývoja cestnej dopravy. Výdaje štátneho rozpočtu na dopravnú infraštruktúru v Českej republike. Rozvoj dopravy v európskom kontexte. Privatizácia v cestnej doprave. Verejná osobná doprava v Česku. Vplyv dopravy na životné prostredie.