Vplyv vlastníctva na reštrukturalizačné zmeny - Zemanovičová, Daniela
Reštrukturalizácia - pohyb zdrojov za vyššou efektívnosťou. Etapy reštrukturalizácie: reaktívna, strategická, hĺbková. Vplyv vlastníckych vzťahov na reštrukturalizačné zmeny. Na úrovni podnikov reštrukturalizačné zmeny vychádzali: v manažérsko-zamestnaneckých podnikoch - z motivácie manažérov, v podnikoch so zahraničnou účasťou - zmeny inicioval vlastník, v štátnych podnikoch - tlak závisel od prostredia, rozpočtových obmedzení a regulačného rámca.