Príjmy zo závislej činnosti do 3 000 Sk a zrážková daň - Černá, Anna
Osobitosti v zdaňovaní príjmov fyzických osôb zo závislej činnosti. Daňovník a platiteľ dane. Podmienky uplatnenia zrážkovej dane z príjmov zamestnanca. Daňový režim príjmov zdanených osobitnou sadzbou dane. Výpočet zrážkovej dane. Zdaňovanie príjmov zamestnanca zrážkovou daňou 10 perc. Príjmy od toho istého zamestnávateľa z dvoch a viacerých pracovnoprávnych vzťahov. Povinnosti platiteľa dane. Preplatok a nedoplatok na dani vyberanej zrážkou. Penále za neodvedenie zrazenej dane alebo jej odvedenie v nižšej sume.