Strategie elektronického bankovnictví - Zderadička, Ivan
Rozvoj informačných technológií priniesol možnosti ako sprostredkovať bankové a finančné služby klientom pomocou počítačovej komunikácie. Prístupy k elektronickému bankovníctvu: pasívna stratégia, aktívna pozitívna stratégia, aktívna negatívna stratégia. Požiadavky na služby elektronického bankovníctva podľa typov klientov: retail banking, corporate banking, elektronické obchodovanie.