Dedenie po živnostníkovi (fyzickej osobe) - Huljak, Štefan
Otázky spojené so smrťou fyzickej osoby - nositeľky živnostenského oprávnenia t.j. živnostníka. Právne vymedzenie živnosti. Rozdelenie živností - podľa právnych podmienok vzniku. Preukázanie živnosti. Prevádzkovanie živnosti. Zánik a zrušenie živnostenského oprávnenia. Živnostník ako podnik. Majetok, ktorý tvorí živnosť. Zisťovanie majetku a záväzkov zomretého živnostníka v dedičskom konaní. Vyporiadanie živnosti - dedičstva.