Zvýšené preddavky na daň z príjmov platia len fyzické osoby - Jánoš, Daniel
Dňom 1. apríla 1998 nadobudol účinnosť zákon č. 60/1998 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov. Paragraf 41 rieši platenie preddavkov. Spôsob platenia preddavkov daňovníkov dane z príjmov fyzických osôb. Vyhláška MF SR č. 639/1992 Zb. o výpočte preddavku na daň z príjmov fyzických osôb zo závislej činnosti a funkčných požitkov na mesačné obdobie v znení neskorších predpisov. Tabuľka preddavkov na daň z príjmov. Príloha k vyhláške č. 639/1992 Zb.