Vývoj faktorov konkurenčnej schopnosti vo svetovej ekonomike a v Slovenskej republike - Klas, Antonín
Slovenská spoločnosť stojí pred strategickou úlohou transformovať svoju technologickú štruktúru, zvýšiť svoju výkonnosť a začleniť sa do medzinárodnej deľby práce s hospodársky vyspelými krajinami. Zmeny vo faktoroch konkurenčných výhod. Vedecko-technický pokrok ako zdroj komparatívnych výhod na svetovom trhu. Vplyv informačného sektora na rozvoj ekonomiky. Vplyv informačných technológií na konkurenčnú schopnosť ekonomiky. Rozdiely v komparatívnych výhodách hospodársky vyspelých krajín a Slovenskej republiky.