Tendencie vývoja sektorovej štruktúry ekonomík - Sedlák, Mikuláš
Východiskom interpretácie ekonomickej štruktúry podľa sektorov je tzv. trojsektorová vývojová teória. Vývoj spoločnosti prebieha postupne od spoločnosti s prevahou primárneho sektora, poľnohospodárstva, k industriálnej spoločnosti, až po terciárnu spoločnosť (spoločnosť služieb). Tendencie dlhodobého vývoja hospodárskych sektorov. Postupné skracovanie životných cyklov jednotlivých hospodárskych sektorov. Vývoj zamestnanosti v hospodárskych sektoroch. Vývoj podielu hospodárskych sektorov na HDP. Závery pre Slovensko.