M. Cagala: Všetky kroky potrebné na vstup Slovenska do OECD vláda už vykonala - Švec, Peter
Členstvo Slovenska v EÚ a OECD je medzi prvoradými cieľmi zahraničnoobchodnej politiky vlády podľa vyhlásení Ministerstva hospodárstva SR. Najčastejšou výhradou OECD je tzv. zákon o strategických podnikoch. Príčiny vysokého schodku obchodnej bilancie. Podľa ministra hospodárstva by 10 perc. zníženie dovozu viedlo k vyrovnaniu obchodnej bilancie. Predpokladaná výška obchodného schodku v r. 1998.