Pre rozmach živnostníctva na Slovensku treba urobiť ešte veľmi veľa, tvrdí Anton Raško - Oujezdská, Lena
História živnostníctva na Slovensku. Význam živnostenského zákona z r. 1924. Platnosť zákona do r. 1950, kedy bolo živnostníctvo v bývalom Československu zlikvidované. Vývoj po roku 1950, stagnácia produktivity. Situácia v živnostníctve Slovenska v súčasnosti.